#Clafoutis

Clafoutis 003Clafoutis 001Clafoutis 002

Comhábhair
15g im bog gan salann
300mL báinne
90g siúcra
30mL kirsch
15mL úsc fanaile
6 uibheacha
Salann, le blas
100g plúr
400g silíní, ar baineadh nó nár baineadh na clocha astu
Siúcra milsíneoir, le croitheadh

Treoracha
Cuir an oigheann ar siúl go teas 220°C.
Gréisc an mias bhácála le beagán ime; cuir ar leathaobh é.
Measc le chéile báinne, siúcra, kirsch, fanaile, uibheacha, agus salann.
Cuir an plúr leis an meascán.

Doirt an meascán istigh ins an mias bhácála.
Roinn na silíní thar barr an meascán.
Lig dó bácáil ar feadh 30 nóiméad go dtí go bheadh sé cruaite agus crústa órga air.
Croith an clafoutis le siúcra milsíneora sula gcuirtear ar an mbord é.

Clafoutis 005

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s